Achtergrond

Ronald

“ De belangrijkste bijzaak in mijn leven. Zo zou ik het spelen in deze band, die ik met jeugdvriend, en destijds mede koorknaap John begon, willen omschrijven. Thuis wat pielen op de gitaar is leuk,  het samen spelen is veel aanstekelijker. Toen we begonnen was 'het concept' van een nummer neerzetten genoeg. Tegenwoordig schrijven en spelen we eigen nummers en brengen die ook nog uit. 'Beyond the Concept' zou een passende bandnaam zijn maar dat zou zonde zijn van de bandnaam waar we een zekere reputatie mee hebben opgebouwd; The Conceptuals, wie kent ze niet?!”

 

 


Noud

“Alhoewel ik ooit bij de band kwam om gitaar te spelen heb ik me de toetsen eigen gemaakt. Door met de covers die we spelen te starten, heb ik zowel nieuwe muziek ontdekt als de geheimen van dit instrument geleidelijk weten te ontfutselen. En onze eigen nummers geven me de vrijheid om zelf toetsenlijntjes te bedenken die ik het liefst live laat horen. “


Monique


“Nadat ik al lang geleden mijn zangcarrière bij de indieband Esprits Animaux had afgesloten zong ik alleen nog wat met muziek mee. Tot de keer dat ik een paar bandleden van The Conceptuals op een festival tegenkwam en ze me vroegen om bij de band te komen zingen. Onze muzieksmaak sloot goed aan, het was niet bepaald de eerste keer dat we elkaar bij bandjes tegenkwamen. Ik vind het heerlijk om zowel de covers van bijvoorbeeld PJ Harvey te zingen en nóg leuker om de eigen nummers samen te ontwikkelen.”